Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Ακαδημία Αθηνών.




Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών εξελέγη ο Λουκάς Παπαδήμος.
 
Με την ευκαιρία της εκλογής του κ. Παπαδήμου στην Αντιπροεδρία του Ανώτατου Πνευματικού Ιδρύματος της χώρας μπήκα στον πειρασμό να μάθω λίγα περισσότερα για τον Οίκο, αυτόν, του πνεύματος. 

Έμαθα λοιπόν ότι


Η Ακαδημία διοικείται σύμφωνα με τον Οργανισμό της (Ν 4398/1929 ΦΕΚ 308 τ. Α' 1929), όπως αυτός τροποποιήθηκε από μεταγενέστερες νομοθετικές διατάξεις. Το Προεδρείο της Ακαδημίας αποτελείται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα, τον Γραμματέα επί των Πρακτικών και τον Γραμματέα επί των Δημοσιευμάτων. Πρόεδρος της Ακαδημίας γίνεται αυτοδικαίως ο Αντιπρόεδρος του προηγούμενου έτους. Ο Αντιπρόεδρος εκλέγεται από τα τακτικά μέλη της Ακαδημίας κατά την πρώτη συνεδρία της Ολομελείας του Δεκεμβρίου κάθε έτους με μυστική ψηφοφορία. Ο Γενικός Γραμματεύς και οι δύο Γραμματείς εκλέγονται ανά πενταετία τον τελευταίο μήνα πριν από τη λήξη της θητείας τους από τα τακτικά μέλη.
Η θητεία του Προέδρου είναι ετήσια, ενώ του Γενικού Γραμματέως και των δύο Γραμματέων πενταετής. Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, ο Γενικός Γραμματεύς, οι δύο Γραμματείς και οι τρεις Πρόεδροι των Τάξεων συγκροτούν τη Σύγκλητο, η οποία έχει αρμοδιότητα σε όλα τα διοικητικά και τα οικονομικά ζητήματα της Ακαδημίας. Οι συνεδριάσεις της Συγκλήτου, στην οποία προεδρεύει ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, είναι μυστικές.


Ο κ. Παπαδήμος λοιπόν Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας για το 2016  το 2017 Πρόεδρος, και οι συνεδριάσεις της Συγκλήτου μυστικές.  

Χρόνια τώρα το internet βουίζει για τις μυστικές συνεδριάσεις των Rosicrucian, της λέσχης Bilderberg ή και των  Ελευθεροτεκτόνων. 

Γιατί ψάχνει τόσο μακριά;
Να λοιπόν το πνευματικό διευθυντήριο της χώρας

Και δεν υπήρχε κάποιος σε αυτήν την χώρα που να μην θεωρεί πως και οι Ακαδημαϊκοί, η διανόηση του τόπου δεν έχουν οικογένεια, δεν έχουν ανάγκες. 

Ίσως όμως  θα έπρεπε να υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στα κονδύλια του ΕΣΠΑ και την αξιοπρέπεια. 

Ανάμεσα στον Δάσκαλο και την άποψη επί πληρωμή.  

Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις.
Υπάρχουν πνευματικοί άνθρωποι που αγωνίζονται για κάτι περισσότερο από το παντεσπάνι. 

Είναι όμως μειοψηφία, και μάλιστα τόσο μικρή που ο μέσος πολίτης θα τους κολλούσε εύκολα την ρετσινιά του γραφικού. 

Και το φαινόμενο δεν είναι σημερινό.
Η Ελλάδα είναι μια από τις (πολλές) χώρες που το πολιτικό κατεστημένο, απαιτεί, και πετυχαίνει, την πλήρη υποταγή κάθε φωνής στις ορέξεις του. 

Η επιστήμη η διανόηση, υποχείρια σε πολιτικές, οικονομικές, και κομματικές σκοπιμότητες.

Το νερό ζέει αλλά ο βάτραχος συνεχίζει να νοιώθει άνετα.

Φίλοι...