Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΝΙΚΟΣ


Τι ήταν αυτό με τον Τζέφρυ και το Δημοψήφισμα; Τι πανικός ήταν αυτός;
Στο άκουσμα της λέξης χρεωκοπία όλοι ξαφνικά έγιναν ποιο «συνετοί» ποιο το σοβαροί.
Πρώτος ο Αντώνης δήλωσε πως το κόμμα του θα ψηφίσει την δανειακή σύμβαση. Θα ενεργήσει λέει με υπευθυνότητα απέναντι σε μια ανεύθυνη κυβέρνηση.
Ήλθε η ώρα του να μας σώσει και αυτός.

Κανένα σχόλιο για την Ντόρα και τον άλλο συγκάτοικο της πολυκατοικίας. Ανταγωνίζονται για την τελειότερη ατάκα ώστε να κερδίσουν και περισσότερο χρόνο στο γυαλί.
Άκρα του τάφου σιωπή και στο διαδίκτυο. Βουβαμάρα στον κόσμο.
Μιλάμε για έξοδο της χώρας από το euro και την Ε.Ε.! Ο Σαρκοζί μας κούνησε το δάχτυλο! Μιλάμε για χρεωκοπία!
Που θα πάει τούτη η χώρα χωρίς την προστασία των Μεγάλων Δυνάμεων;
1700 χρόνια σκλαβιάς τελικά είναι πολλά. Άφησαν την σφραγίδα τους στο DNA τούτου του λαού.
Ρωμαίοι, Ούννοι, Σλάβοι, Βυζαντινοί, Οθωμανοί ο καθένας με τον τρόπο του αφαίρεσε και κάτι από τον Έλληνα.
Είναι κάτι που μπορείς να το δεις αμέσως μετά την ίδρυση του νεώτερου Ελληνικού κράτους: Φιλογαλλικό, φιλορωσσικό και φιλοαγγλικό τα πρώτα κόμματα, Βαυαρός ο Βασιλέας, υπό την προστασία των Μεγάλων Δυνάμεων το κράτος.
Και φτάσαμε έτσι με Υψηλή Προστασία στο Σωτήριο Έτος 2011 μΧ.
Ακούσαμε ποιο πριν το «Στρατηγέ μου ιδού ο Στρατός σου», «είμαστε ανατολίτες αλλά ανήκομεν στην Δύσην» «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και «το Αιγαίο στα ψάρια του» κλπ.
Και να που αρχίζουμε το 2011 να μιλάμε για Εθνική Κυριαρχία και για Επίτροπους. Για τον αν έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε δημοψήφισμα στις 4 ή στις 8 Δεκεμβρίου, για το αν θα ερωτηθούμε για το euro ή την γάτα, αν έχουμε το δικαίωμα να πάμε σε εκλογές, αν ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο Σημίτης που θέλει η Μέρκελ ή ο Παπαδήμας που θέλει ο Σαρκοζί, άν πόνεσε το αυτί του Τζέφρυ, αν η Μέρκελ τράβηξε το αριστερό, ή ο Σαρκοζί έστριψε και το χέρι.
«Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία» γράφει ο Κάλβος.
Δεν ψάχνω ποια γύρω μου ούτε την αρετή ούτε την τόλμη, γιατί έχω αρχίσει να πιστεύω ότι δεν ΘΕΛΟΥΜΕ να είμαστε Ελεύθεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλοι...