Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Πάλι Βρέχει;




Ανέκαθεν πίστευα ότι ένα βιβλίο που θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία είναι το «1984» του Eric Arthur Blair  γνωστού με το ψευδώνυμο George Orwell.
Ηe who controls the past controls the future, and he who controls the present controls the past”. Εκείνος που ελέγχει το παρελθόν ελέγχει το μέλλον, και αυτός που ελέγχει το παρόν ελέγχει το παρελθόν.
Σήμερα με τον άλφα ή βήτα τρόπο μας κυβερνούν οι ίδιοι που μας  κυβερνούσαν 50 χρόνια πριν. Ο Γέρος της Δημοκρατίας, ο Εθνάρχης και οι Προοδευτικοί.
Αποτέλεσμα τότε: Αν και νικητές στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο να μην φανούμε πουθενά και ακόμα ακόμα οι νικητές να πάνε μετανάστες- εργάτες στους ηττημένους.

Ναι αυτοί που πάνω τους στηρίξαμε ιδεολογικά και όχι μόνο την μεταπολίτευση έστειλαν τους πατεράδες και τους παππούδες μας μετανάστες στην Γερμανία.

Όποιος ελέγχει το παρόν ελέγχει το παρελθόν: Ας τολμήσει να πει κάποιος κακό για τον Γεώργιο Παπανδρέου τον Πρεσβύτερο, τον Κωνσταντίνο   Καραμανλή, τον Φλωράκη σε ένα καφενείο. Θα τον γδάρουν.

Αυτοί έγιναν ηγέτες και η χώρα ζήτουλας.

Πότε κάποιος από όλους μας άκουσε τελευταία φορά την φράση από τους κυβερνώντες μας: « Δεν με ενδιαφέρει αν είναι ηθικό ή δίκαιο αλλά αυτό είναι το συμφέρον της χώρας μου»

Πότε ήταν η τελευταία φορά που μας παρουσίασαν μια ήττα σαν νίκη;

Γιατί ευρισκόμενος στην Ιταλία να με φωνάζουν ρουφιάνο επειδή  ο κ.  «τα φάγαμε μαζί» πούλησε τον Οτσαλάν;

Γιατί στα ελληνικά ελικόπτερα μόνο οι στρογγυλές  τρύπες είναι από φύκια, ενώ στα ελικόπτερα του υπόλοιπου κόσμου τέτοιες τρύπες είναι μόνο από σφαίρες;

Γιατί οι φαντάροι που πήγαν στην Κύπρο το ΄74 δεν υπάρχουν πουθενά;

Γιατί οι «σαρδέλες» στις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδος είναι ανάποδα αν και ο στρατός μας δεν έχει ηττηθεί ΠΟΤΕ;

Γιατί για όλα τα ατυχήματα στον δρόμο πάντα φταίει ο οδηγός και ποτέ η κακή ποιότητα του δρόμου;
Γιατί αν μπει εφοριακός στην επιχείρησή σου είναι αδύνατον να μην βρει λόγο να σε γράψει;

Γιατί  ο κ. «μαζί τα φάγαμε»  μια και έχει «φάει» και το παραδέχεται, δεν πάει σπίτι του αλλά  και δεν τον ρωτάει και κανένας;

Γιατί τόσα χρόνια με φτύνουν και εγώ νομίζω πως βρέχει; 

©  HeadWaiter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλοι...