Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ


Στην ομιλία του κατά την έναρξη των 30ων  σύγχρονων  Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, ο Jacques Rogge πρόεδρος της ΔΟΕ επεσήμανε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες γύρισαν στην κοιτίδα τους.

Και μάλλον δεν έχει άδικο σε αυτήν του την αναφορά.

Όροι και έννοιες καθαρά ελληνικές όπως η Δημοκρατία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες ποδοπατήθηκαν στα βάθη των αιώνων από τις ορδές των Βαρβάρων που πέρασαν από τούτη την γη.

Γιατί σε καμιά περίπτωση δεν είναι Ολυμπιακοί Αγώνες αυτό που παρακολουθούμε σήμερα στο Λονδίνο και λίγα χρόνια πριν στην Αθήνα.

Περισσότερο το όλο θέαμα μοιάζει με έναν Οργουελικού τύπου εφιάλτη σε μια δικτατορία του μέλλοντος.
Στρατιωτική παρουσία παντού, θεατές και αθλητές κάτω από το άγρυπνο μάτι του Μεγάλου Αδελφού, (για την ασφάλειά μας) κάθε κίνηση να παρακολουθείται και ελέγχεται.

Αν στην εποχή της παγκοσμιοποίησης δημιουργεί τάσεις ανασφάλειας η συνύπαρξη ανθρώπων από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες, ειλικρινά   δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο όλοι αυτοί μαζεύτηκαν στο Λονδίνο;

Εκτός και αν ο λόγος δεν είναι οι Αγώνες αλλά για μια ακόμα φορά η επιβεβαίωση της ηγεμονίας κάποιων χωρών, και όχι μόνο στον αθλητισμό.

Γιατί κανένας δεν γίνεται να ξεχάσει τις προσπάθειες των χωρών του πρώην Ανατολικού Μπλοκ να γεμίσουν με βαρβιτουρικά τους αθλητές τους προς δόξαν της προπαγάνδας και του  Ηγέτη, αλλά ούτε και την προσπάθεια του Χίτλερ να αναδείξει την ανωτερότητα της Αρείας Φυλής μέσω των Αγώνων. 

Και σε καμιά περίπτωση δεν βλέπω  τις ηγεσίες, πολιτικές και οικονομικές, ανά τον κόσμο σήμερα, να μην συνεχίζουν στην ίδια ρότα.    

Πήραν έννοιες όπως η Δημοκρατία και την μετέτρεψαν σε δημοκρατία των τραπεζιτών, του προλεταριάτου, της  CCTV κάμερας.

Πήραν έννοιες όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες και τους μετέτρεψαν σε αγώνες του ντόπινγκ, της στρατοκρατίας, και της διαφθοράς.  

Δεν αμφισβητώ σε καμιά περίπτωση λοιπόν τον Jacques Rogge, και καλό θα ήταν οι ίδιοι οι Έλληνες να αρχίσουμε να μην δεχόμεθα την πατρότητα τέτοιων  κλωνοποιημένων εννοιών που μόνο σκοπό έχουν να κρατήσουν την ανθρωπότητα φυλακισμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλοι...