Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

Ανθισμένος ΘάνατοςΑνθρωποθυσίες Ατζέκων.
Οι ανθρωποθυσίες αποτελούσαν σημαίνουσα θρησκευτική πρακτική των Αζτέκων, όπως άλλωστε και άλλων λαών της Νοτίου και Κεντρικής Αμερικής (Μάγια, Μότσε). Κάθε χρόνο, περίπου δέκα με είκοσι χιλιάδες άτομα[θυσιάζονταν στις τελετές αυτές. Οι Αζτέκοι πίστευαν πως οι ανθρωποθυσίες ήταν απαραίτητες για την ύπαρξη του κόσμου και του ανθρώπινου είδους.

Σύμφωνα με το μύθο, ο Ουϊτζιλοπότστλι χρειαζόταν οπωσδήποτε τις καρδιές και το αίμα των ανθρώπων ως τροφή, ώστε να νικήσει τους εχθρούς του, τη Κογιολξάουκι και τα 400 άστρα που είχαν φονεύσει τη μητέρα του Κοατλίκουε, αλλά και να συνεχίσει να ζωογονεί τη Γη. Αν δεν τρεφόταν, δε θα ανέτελλε και η ανθρωπότητα θα χανόταν.
 Ακόμα πίστευαν ότι με τις ανθρωποθυσίες συντηρούσαν το Σύμπαν και βοηθούσαν στο να ακυρωθεί κάθε αμαρτία. Ανθρωποθυσίες λάμβαναν χώρα κάθε μέρα με την ανατολή του ηλίου στην κορυφή των ναών-πυραμίδων, ενώ ήταν γνωστές ως "Ανθισμένος Θάνατος".

Δεν έχουν αλλάξει και πολλά στον πλανήτη μας τα τελευταία χίλια χρόνια.
Αν κάποιος στην θέση των Θεών βάλει τις αγορές και την Ε.Ε. εύκολα θα καταλάβει την εμμονή Σαμαρά στην προσπάθειά του να φανεί αρεστός και να αποκτήσει ξανά την εμπιστοσύνη των εταίρων και δανειστών.

Δεν θα μπορούσαν να τον ενδιαφέρουν οι καθημερινές αυτοκτονίες ελλήνων πολιτών, η αύξηση της ανεργίας, το κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Όλοι και όλα στον βωμό του Μολώχ, στον βωμό του Ουϊτζιλοπότστλι αρκεί να επιζήσουμε εμείς.
Αρκεί να επιζήσει η  Άρχουσα Τάξη της χώρας.

Να μην βουλιάξουν οι ποιο ψηλοί όροφοι της πολυκατοικίας.
Όλα στο θυσιαστήριο. Ανθισμένος Θάνατος.

Δημοσίευση σχολίου

Φίλοι...