Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Τα μιλήσαμε, τα συμφωνήσαμε.



Όταν ο «κουρασμένος» πληροφορήθηκε πως μέσω της  Vodafone παρακολουθούσαν τα τηλέφωνά του, επέλεξε να βγάλει στα κανάλια τον Μεϊμαράκη και τον Ρουσόπουλο, για να δείξουν στον Ελληνικό λαό έναν πίνακα και κάποια διαγράμματα.
Ήταν η στιγμή που τον προσπέρασε η Ιστορία.
Αν είχε επιλέξει να ορθώσει ανάστημα, αν είχε κλείσει την Vodafone, θεωρώντας τις εγκαταστάσεις της ως χώρο τέλεσης αδικημάτων, ίσως ακόμα-ακόμα και να μην είχαμε μπει ποτέ σαν χώρα στην διαδικασία των μνημονίων και του failed state.

Χθες βράδυ (30/3/14) με τον ίδιο τρόπο η Ιστορία προσπέρασε και τον Αλέξη Τσίπρα.

Κανένας δεν αμφέβαλε για την σπουδαιότητα της υπερψήφισης ή όχι του λεγόμενου πολυνομοσχεδίου.

Μάλιστα η, ομολογουμένως επιτυχημένη, προσπάθεια της κυβέρνησης να κρατήσει κρυφό από το ευρύ κοινό το περιεχόμενο του εν λόγω τερατουργήματος αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία παρακολουθούσε μέσα από τα συστημικά κανάλια την προσπάθεια του «λαγού» υφυπουργού Ανάπτυξης να αναδείξει το πρόβλημα με το γάλα.

Λίγοι και σε κάποιες περιπτώσεις ελάχιστοι ανέφεραν το τι μέλει γενέσθαι για τα φαρμακεία, περίπτερα, φωτοβολταϊκά, ναυτικούς, αγορά εργασίας, και ακόμα λιγότεροι για το κλείσιμο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων    

Δεν πιστεύω ότι θα εξεπλάγην αν κάποιος σήμερα μου ανέφερε ότι μετά τα όσα έχουν γίνει τελευταία θα έπρεπε να αρχίσουμε να μιλάμε για συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Τσίπρα.

Κάτι τέτοιο δεν θα ήθελε και η κυβέρνηση να ακουστεί. Άλλωστε έχει και κάποιους βουλευτές-μπαλαντέρ στο παρασκήνιο (μισο-ανεξάρτητοι από την ΔΗΜΑΡ και κάποιους ανεξάρτητους) που θα τους χρησιμοποιήσει όταν δεν θα βγαίνουν τα κουκιά.

Άλλωστε διευρύνεται και στο κοινό το αίσθημα ότι υπάρχει Δημοκρατία στον τόπο αν κάποιος κάθε λίγο και λιγάκι διαρρηγνύει τα ιμάτιά του στον Ναό της Δημοκρατίας.
  
 Αλήθεια τι έγινε χθες βράδυ(30/3/14) στην Βουλή και  πως θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει;
Ήττα της Αντιπολίτευσης;
Άγνοια, ανικανότητα;
Ή μια καλά σκηνοθετημένη θεατρική παράσταση;

Δεν μπορώ να μιλήσω για τα μέσα. Το κάθε κόμμα επιλέγει τους συμβούλους του και βάσει όσων συζητούνται αποφασίζει για την στρατηγική του.

Θα μιλήσω όμως για εκεί που ήμουνα: Έξω από την Βουλή, στο πεζοδρόμιο.
Ένα τέτοιας κρισιμότητας πολυνομοσχέδιο, ολάκερη η Britannica, και έξω από την Βουλή μαζεύτηκαν γύρω στα 1.000 άτομα.

Αλήθεια, δεν μπορεί ή δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να πιέσει λίγο παραπάνω την κυβέρνηση;
Δεν μπορεί μέσα από μια Αθήνα 5.000.000 να μαζέψει 10,20, 50.000 άτομα;
Ούτε καν να φέρει από την επαρχία 20 λεωφορεία;

Τα μιλήσαμε, τα συμφωνήσαμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλοι...