Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Οδηγίες προς ψηφοφόρους.



Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι που εκλογικού σώματος που αγνοείται σχεδόν από κάθε μέσον, και μάλιστα αρκετές φορές λοιδορείται.
Είναι οι εκλογείς που επιλέγουν να ψηφίσουν όχι για ιδεολογικούς- κομματικούς λόγους  αλλά γιατί μέσω της εκλογικής διαδικασίας προσβλέπουν σε ένα ρουσφέτι, σε μια εξυπηρέτηση, ένα γρηγορόσημο όπως το είχε βαφτίσει ο πρώην καταλληλότερος και σημερινό στέλεχος των 58 και της «Ελιάς».

Κρίση έχουμε, μνημόνιο υπάρχει, ανεργία, φτώχια, success story, και θα είναι  άδικος όποιος κατηγορήσει κάποιον ψηφοφόρο για αυτήν του την επιλογή.

Σε αυτούς λοιπόν τους ψηφοφόρους θα ήθελα να δώσω, με τις λίγες γνώσεις που έχω, κάτι που θα τους βοηθήσει στην διαπραγμάτευσή τους με την αυριανή εξουσία.

Ο τόπος που ζω από ποδοσφαιρικής αλλά και από πολιτικής θέσης, παίζει στην Γ’ ερασιτεχνική κατηγορία, έτσι δεν μπορώ να πω τι κάνουν ο Μαρινάκης, ο Αλαφούζος, ο Σαμαράς ή ο Βενιζέλος.
Θα μιλήσω λοιπόν για την κατηγορία που παίζω.

Ο κάθε κομματάρχης, στην μικρή κατηγορία και κοινωνία, όταν αποφασίσει π.χ. να συνεργαστεί  με κάποιον άλλο ακολουθεί τους κανόνες της  αγοράς.

Μαζί με την χειραψία για την επικύρωση της συμφωνίας δίνεται και μια τραπεζική επιταγή σε χέρι τρίτου.

Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει σοβαρό κίνητρο για την επιτυχία της συνεργασίας και συμφωνίας.
Συμφωνίες Κυρίων μετά από σκληρές και πολυήμερες διαπραγματεύσεις, αλλά στο τέλος- τέλος δεν μπορεί να μείνει η κάλπη απροστάτευτη!

Όποιος δεν τηρήσει την συμφωνία θα δει τον τραπεζικό του λογαριασμό να στενάζει.

Ας δούμε λοιπόν τι  θα πρέπει να κάνει και ο ψηφοφόρος που διαπραγματεύεται την ψήφο του

Καλό θα είναι στην δύσκολη εποχή που ζούμε οι ρουσφετολογικές υποσχέσεις, να  γίνονται πράξη πριν ανοίξει η κάλπη.

Αν όμως υπάρχει αντικειμενική αδυναμία από το πρόσωπο που παλεύει για το δημόσιο αξίωμα, θα είναι πρέπον και σωστό για τον ψηφοφόρο να εξασφαλίσει όσο γίνεται καλύτερα την μετεκλογική του απαίτηση.

Ας δράσει λοιπόν με τον ίδιο τρόπο που εξασφαλίζουν ήσυχο ύπνο οι κομματάρχες του τόπου μου.

Μια τραπεζική επιταγή από τον υποψήφιο και  στα χέρια τρίτου, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες το αίτημά του να θαφτεί κάτω από τόνους γραφειοκρατικής σκόνης και χωρίς τέλος τηλεφωνημάτων.

Ίσως η πρότασή μου να δείχνει λίγο ανάρμοστη με τα όσα μέχρι τώρα πρεσβεύει η ελληνική κοινωνία, αλλά έχει δείξει την αποτελεσματικότητά της σε πάρα πολλές επιχειρηματικές αλλά και κομματικές συνεργασίες.

Είναι σίγουρο ότι θα έχει  το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και για τον ταπεινό, και σε πολλές περιπτώσεις εξαπατημένο  ψηφοφόρο.

  © HeadWaiter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλοι...