Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Υπερήφανος Ευρωπέος.Ρίγη συγκίνησης, υπερηφάνειας, και ψυχικής ανάτασης ένοιωσα σήμερα το πρωί (19/8/15), όπως και, πιστεύω, ο κάθε υπήκοος αυτής της χώρας, ανοίγοντας το ραδιόφωνο.
Το Πρώτο πρόγραμμα της Κρατικής ραδιοφωνίας σε απευθείας σύνδεση με την Νέα Ρώμη. 

Η κρατική ραδιοφωνία στο κέντρο της Νέας Ευρώπης.
Και πώς να μην νοιώσει αγαλλίαση η ασημαντότητά μου, όταν ακούω την κ. Μέρκελ, τον κ. Σόι-μπλε να απευθύνεται με τόσο πάθος για την Ελλάδα στους Συγκλητικούς.   

Επιτέλους η ειρήνη επιστρέφει στην Ευρώπη μετά την τόσο άδικη κατάρρευση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και την αταξία που ακολούθησε για σχεδόν 2000 χρόνια. 

Και επειδή, συνήθως, ένα καλό δεν έρχεται ποτέ μόνο του, μάθαμε πως το αεροδρόμιο της Ζακύνθου, μαζί με άλλα 13 στην υπόλοιπη χώρα περνάει σε Γερμανικά χέρια.
 
Επιτέλους ήλθε η ώρα και εδώ να μάθουμε τι σημαίνει Γερμανική αποτελεσματικότητα και διαχείριση.     

Να νοιώσουν ντε και οι Γερμανοί τουρίστες σαν στο σπίτι τους και να σταματήσουν να παραγγέλνουν μια χωριάτικη στα πέντε.

Και έτσι το ταπεινό «Διονύσιος Σολωμός» θα γίνει μέλος της μεγάλης οικογένειας Fraport, μαζί με τα αεροδρόμια της Αγίας Πετρούπολης, της Βάρνας, του Μπουρκάς, της Αττάλειας, μαζί με το Ίντιρα Γκάντι στο Ν. Δελχί, το Σι’αν στην Κίνα το Χόρχε Τσάβες της Λίμα και το αεροδρόμιο του Ντακάρ. 

Πόση χαρά να αντέξεις σε μια μέρα;

Και πώς να μην νοιώσω περήφανος σαν Ζακυνθινός, σαν Έλληνας που επιτέλους έγινα κομμάτι αυτής της Παγκόσμιας Οικογένειας που μόνο σκοπό έχει να φέρει την ανάπτυξη και την συνεργασία πάνω στην Γη; 

Και πώς να μην επαινέσω την διορατικότητα και την σωστή επιχειρηματική πρακτική της Τράπεζας Πειραιώς που σε ανύποπτο χρόνο εισήγαγε στην Ελληνική αγορά την πιστωτική κάρτα  Miles&More για να μπορούμε επιτέλους και εμείς οι ιθαγενείς να μαζεύουμε μίλια, μπόνους και τζάμπα ταξίδια από τον γίγαντα που μας ενώνει: Την Lufthansa

Είθε να ζήσεις σε ενδιαφέροντες καιρούς. ( Κατάρα μοναχών από το Θιβέτ.)                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλοι...