Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Καθεστώς Erdoğan.




Ακούω τόσες φορές την φράση «καθεστώς Erdoğan που θα αρχίσω και εγώ, να πιστεύω σε λίγο ότι ζω σε παράδεισο Δημοκρατίας. 

Η αλήθεια πάντως είναι ότι η Τέλεια Ελληνική Δημοκρατία έχει πολλά κοινά με το «καθεστώς Erdoğan.»

Ή μάλλον αυτό που λέμε «καθεστώς Erdoğan» είναι αυτό που ξέρουμε ως «Δημοκρατία Δυτικού Τύπου» ( Εντάξει Ανατολικού δεν υπάρχει αλλά ποιος δίνει σημασία στις λεπτομέρειες).


Ο Σουλτάνος λοιπόν, όπως υποτιμητικά   τον αποκαλούμε, έχει κερδίσει ένα σωρό εκλογικές αναμετρήσεις, και καμμιά από αυτές δεν έχει αμφισβητηθεί από διεθνείς παρατηρητές.  

Έχει φανατικά γύρω του έναν μεγάλο κύκλο οπαδών-ψηφοφόρων. Και πριν κάποιος μιλήσει για αμόρφωτους Τούρκους, είναι καλό να δείξει πρώτα μια ματιά στις δικές μας επιλογές.


Εντάξει μπορεί να μην είναι ο κ. Tayyip Erdoğan τόσο βάρβαρος ή άξεστος όπως πχ οι κ.κ Donald Trump, G.H.W. Bush(πρεσβύτερος), G.W. Bush (νεώτερος), ή ο κ. E.J-M.F. Macron, αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα κλασσικό παράδειγμα Δυτικού Δημοκράτη.



Και σε τελική ανάλυση, δεν μπορώ να ξέρω ποια η αντίδραση της δικιάς μας πχ πολιτικής τάξης, αν είχαν να αντιμετωπίσουν ένα «πραξικόπημα» όπως αυτό πέρυσι στην Τουρκία.


Και αν κάποιος θέλει να μιλήσει για χιλιάδες φυλακισμένους στην γείτονα, δεν μπορώ παρά να σκεφτώ ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις. 

Βέβαια οι Αριστεροί Δημοκρατικοί μου αισθητήρες μου φέρνουν πρώτα στο μυαλό τα ονόματα της Ηριάννα και του Τάσου, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι πολλοί, αν όχι στην φυλακή αλλά σίγουρα κάπου στον πάγο.


Τα έχει αυτά η Δημοκρατία. 

Και σίγουρα είναι η πιο πολυφορεμένη λέξη της εποχής μας.


Όλοι είμαστε Δημοκράτες! Ξεκινώντας από την Λαϊκή Δημοκρατία, συνεχίζοντας στην Ισλαμική, μετά στην Σοσιαλιστική, Βασιλευομένη, Προεδρική, και τώρα τελευταία μάθαμε και την Τραπεζική Δημοκρατία.


Όλα για το καλό μας, όλα για τον Λαό. 

Μοναδικός στόχος η μακροημέρευσις και η ευημερία του.


Και θα πρέπει ο καθένας από εμάς να αισθάνεται τυχερός με τις τόσες επιλογές που υπάρχουν γύρω του, όπως επίσης για τον σαφή διαχωρισμό ανάμεσα στους καλούς και κακούς Δημοκράτες. 

© HeadWaiter. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλοι...