Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Thatcher, Thatcher Milk Snatcher.

Bobby Sands

Στις 8 Απριλίου 2013 πέθανε στο Λονδίνο  ίσως η ποιο αμφιλεγόμενη Ευρωπαία πολιτικός, η Βαρόνη Thatcher. (Margaret Hilda Thatcher).

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Θάρτσερ η Νέα Τάξη διοργάνωσε μια υπερπολυτελή τελετή για την κηδεία της, αγνοώντας τις διαμαρτυρίες του απλού πολίτη και ρίχνοντας στην λήθη τα θύματα της πολιτικής της.


Γενάρχης μιας νέας γενιάς πολιτικών, που θεωρούν την σκληρή και άτεγκτη πολιτική ως το καλύτερο εργαλείο ελέγχου των μαζών, οπαδός της θεωρίας των παιγνίων  , άφησε μια Βρετανία γεμάτη αρνητικά συναισθήματα όσον αφορά την πολιτική της.  

Με την εκλογή του Ρόναλντ Ρίγκαν στην προεδρεία των ΗΠΑ, Ρίγκαν και Θάρτσερ γίνονται αχώριστο δίδυμο, δίνοντας το σύνθημα για την οικονομική σταυροφορία που θα σάρωνε ολόκληρο τον πλανήτη. Μαζί, οι δυο ηγέτες αποφάσισαν να εφαρμόσουν τις νεοφιλελεύθερες οικονομικές συνταγές του οικονομολόγου MiltonFriedman διδάγματα τα οποία είχε ακολουθήσει μοναχά ο δικτάτορας της Χιλής και μετέπειτα φίλος της Μ. Θάτσερ, Αγκούστο Πινοσέτ.

Σάρωσε τον εσωτερικό, όπως ονόμαζε, εχθρό της Βρετανίας τα συνδικάτα, κατάργησε κάθε κοινωνική παροχή προς φτωχούς και απόρους και κυβέρνησε σαν πραγματικά Σιδηρά Κυρία.

Κατάργησε ακόμα και την προσφορά γάλακτος στα σχολεία, προς δόξαν της συνετής οικονομικής πολιτικής.

Τιμώντας την μνήμη της και το έργο της  ο HeadWaiter  θα αφιερώσει το σημερινό post στον πάντα νέο και αθάνατο βουλευτή του ΙΡΑ  Bobby Sands.

Τον 27χρονο που επέλεξενα πεθάνει, όπως η Θάρτσερ ανακοίνωσε μετά από 66 μέρες απεργίας πείνας.

  Ας είναι Αθάνατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλοι...