Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

No signal.



Στις 11/6/2013 με εντολή Σαμαρά ανακοινώθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είχε, και έχει την υπογραφή του ΠτΔ και του Πρωθυπουργού.  
Η απόφαση για το «μαύρο» στην ΕΡΤ είναι απόρροια του άρθρου 44 παρ. 1 του Συντάγματος και η απάθεια της κυβέρνησης οφείλεται στις δύο τελευταίες λέξεις της παραγράφου:  
Άρθρο 44,1. Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Οι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Βουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1, μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Βουλής σε σύνοδο. Αν δεν υποβληθούν στη Βουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής.
«Στο εξής». (Λατ. ex nunc).

Στην εν λόγω παράγραφο ο Συνταγματικός Νομοθέτης χρησιμοποιεί 89 λέξεις.
87 για να απολογηθεί στην επιλογή του να ονομάσει το εν λόγω κείμενο, δημοκρατικό, και μόνο δύο για να ενισχύσει τον αυταρχισμό και ατιμωρησία  της Εξουσίας.

Η ΕΡΤ έκλεισε γιατί έτσι θεώρησε σωστό ο Πρωθυπουργός.

Το Σύνταγμά μας επιτρέπει στον Πρωθυπουργό να αυθαιρετεί πάνω σε ζωές πολιτών, χωρίς μάλιστα να χρειάζεται να απολογηθεί πουθενά.

Η ΕΡΤ έκλεισε στις 11/6/2013. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έπαψε να ισχύει από τις 11/9/2013 και μετά. Για ότι έγινε δεν χρειάζεται να ερωτηθεί κανένας, δεν χρειάζεται να απολογηθεί κανένας.

‘Ότι έγινε, έγινε.
Ενός ανδρός αρχή.

Η έννοια της Δημοκρατίας γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα.

Σήμερα ο αντικατοπτρισμός, η χίμαιρα αυτού που οι πρόγονοί μας ονειρεύτηκαν και σε πολλές περιπτώσεις έκαναν πράξη χρησιμοποιείται για να υποδουλώσει ανθρώπους και να χειραφετήσει σκέψεις και συνειδήσεις.


©  HeadWaiter  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλοι...