Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Απεχθές ή επαχθές;



Με αφορμή το άρθρο του Νίκου Σαραντάκου για την ετυμολογία και σωστή χρήση των λέξεων «απεχθές» και «επαχθές» ξανάφερα στο μυαλό μου την συνέντευξη του Γ. Σταθάκη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Σε καμία περίπτωση δεν τολμώ να αμφισβητήσω τα λεγόμενα του αυριανού Τσάρου της Οικονομίας αλλά ούτε και τις γνώσεις του στα οικονομικά.

Άλλωστε ο τρόπος που διαχειρίζεται την προσωπική του περιουσία δείχνει άνθρωπο των αγορών, αν και ακόμα δεν κατάλαβα πως δεν βρέθηκε στο στόχαστρο των συστημικών ΜΜΕ όπως ο συνάδελφός του ΔημήτρηςΤσουκαλάς.  

Ο κ. Σταθάκης λοιπόν στην συνέντευξή του αναφέρει ότι: «Η άποψή μου έχει να κάνει με το πως χαρακτηρίζεται το χρέος επαχθές με βάση το διεθνές δίκαιο. Και το επαχθές είναι το διμερές. Η Ελλάδα δεν έχει διμερές χρέος, έχει 95% χρέος που προέρχεται κανονικά από τις αγορές.»

Για τον κ. Σταθάκη, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ νομίζω, απεχθές ή επαχθές ας μην σταματήσω στην λέξη και ας πω νομικά αμφισβητήσιμο είναι μόνο το 5% του χρέους της Κεντρικής Κυβέρνησης.

Κύριε Σταθάκη μήπως η όλη συνέντευξη δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια προσπάθεια συγκάλυψης των όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην χώρα;

Γιατί στο 5% είναι δύσκολο να χωρέσουν οι ευθύνες π.χ. Προβόπουλου για το Τ3-Τ10 τον Δεκέμβριο του 2009.

Οι ευθύνες του κ. Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ και του IMF; Κανείς δεν ξέρει και κανείς δεν ψάχνει!
Ο κ. Παπακωνσταντίνου; Τσάρος της οικονομίας, προϊστάμενος της ΕΛ.ΣΤΑΤ και θεματοφύλακας στικακίων;

Τα CDs, της familia;

Οι επαφές του κ. Παπανδρέου με το  IMF την εποχή που ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και μετά σαν κυβέρνηση;

Κύριε Σταθάκη:
Η βίαια και χωρίς έλεος προσαγωγή της χώρας στα νύχια της οικονομικής μαφίας του πλανήτη, ο εξευτελισμός και η φτωχοποίηση της, (οι κακές γλώσσες κάνουν λόγο για προμελετημένη προσαγωγή,) δεν είναι επαρκής λόγος για να αναγνωριστεί το χρέος (πρώτα από όλους από την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας) ως νομικά αμφισβητήσιμο;

5% είπατε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλοι...