Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Εκλογές και πρωτογενές πλεόνασμα.



Υπήρξαν και οι χρονιές της άγνοιας οι καιροί της αθωότητας.
Ήταν αρκετά χρόνια πριν.
 Πριν γνωρίσουμε τον Παπανδρέου του λεφτά υπάρχουν, τον Γεωργίου του ΔΝΤ και της ΕΛΣΤΑΤ, τον Παπακωνσταντίνου των στικακίων και τον Παπαδήμου των τραπεζών.

Τότε που δεν ξέραμε τι σημαίνει CDs, T1-T10, IMF, BlackRock, JP Morgan Chase & Co και Deutsche Bank.

Σε αυτές λοιπόν τις χρονιές, τις προ μνημονίου ευτυχισμένες μέρες, το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης είχε φτάσει λίγο πάνω από το 100% του ΑΕΠ. ( Τιμές πριν αναλάβει ο Γεωργίου την ΕΛΣΤΑΤ , ο Παπακωνσταντίνου τσάρος την Οικονομίας και ο κ. Παπανδρέου Πρωθυπουργός.)

Λίγο ποιο πάνω από το 100% και με τον ανιψιό Καραμανλή, να εγκαταλείπει κατάκοπος την εξουσία.
Σήμερα τέσσερα και κάτι χρόνια μετά, και με το λεξιλόγιο του μέσου Έλληνα να έχει εμπλουτιστεί με δεκάδες οικονομικούς όρους και ένα «κούρεμα» της τάξεως των 100 δις €, που όπως αποδείχθηκε στο τέλος, πληρώθηκε μόνο από τους ιθαγενείς, σήμερα λοιπόν, μετά από τόσα και τόσα,  το χρέος  της χώρας έχει φτάσει στο 175% του ΑΕΠ.

175% του ΑΕΠ χωρίς να υπολογίζονται  swaps (συμβόλαια ανταλλαγής) της τάξεως των 85 δις, τα οποία και δεν μπαίνουν στο σημερινό χρέος γιατί έχει δρομολογηθεί  να πληρωθούν από τα εγγόνια μας.    

Και όμως, η σκιώδης κυβέρνηση, Σαμαρά-Βενιζέλου ανακάλυψε ακόμα έναν όρο για να μπορέσει να σταθεί στις επερχόμενες εκλογές.

Ξέρετε μπορεί να χρωστάμε κάπου 340 δις συν 85 τα swaps συν 20 που θέλουν να μας δώσουν, για να μας βοηθήσουν ντε, αλλά έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα!
Τέρμα πια η αγωνία για την δόση!

Μάλιστα κύριοι: Πρωτογενές Πλεόνασμα.
Παρακαλούνται οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι άστεγοι, οι πεινασμένοι να προσέλθουν στην κάλπη ώστε να πάρουν το μερίδιό τους.

Πέρασε το 2010 προσπαθώντας να μάθουμε τι είναι το μνημόνιο.
Πέρασε το 2011 περιμένοντας να βγούμε από το μνημόνιο, όπως ο Γιώργος είχε υποσχεθεί.
Πέρασε το 2012 αγκαλιά με τον Πικραμένο και αναπολώντας Ζάπεια.
Ολόκληρο το 2013 περιμένοντας τις Γερμανικές εκλογές για να δώσει η κ. Μέρκελ το πράσινο φώς για άλλο ένα κούρεμα, που δεν ήλθε ποτέ.

Το 2014 ψηφίζοντας «δαγκωτό» μνημονικά, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύουμε με την άνεσή μας ένα πρωτογενές πλεόνασμα ανώτερο κάθε προσδοκίας όπως ο κ. Αντιπρόεδρος διαλαλεί .    

Κάτι ακούστηκε για μια γενναία αύξηση στα διόδια.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης  είναι κάθετα αντίθετος σε κάθε τέτοια σκέψη.

Το λόμπυ της Δραχμής σπέρνει ανυπόστατες φήμες και τρομάζει τον φιλήσυχο
πολίτη.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλοι...