Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Trolls, Euro Trolls
Εν όψει των ευρωεκλογών του 2014, η Ε.Ε. αποφάσισε  να χρηματοδοτήσει  μια στρατιά από ανώνυμα Trolls*, σωστά διαβάσατε μια στρατιά από ανώνυμα ‘’Trolls’’ (Ευρωπαίους αξιωματούχους που δρουν ανώνυμα ) 
 που ήδη έχουν λάβει θέσεις στα διαδικτυακά φόρουμ  συζητήσεων,  στο FB  και στο twitter.  Αποστολή τους να  αντικρούουν όποιον εκφέρει αντίθετη, από την επιθυμητή  άποψη για την ΕΕ  εκείνη δηλαδή των φιλοευρωπαίων ,  και σε γενικότερες γραμμές για την αντιμετώπιση του  αυξανόμενου ευρωσκεπτικισμού .

Στη διαπίστωση ότι «η δομή της Ευρώπης είναι το πρόβλημα»,  που εκφράζουν ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι, τα  «Euro Trolls»  θα τονίζουν ότι «η απάντηση στις σημερινές προκλήσεις είναι περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη», αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος Bruno Waterfield της Daily Telegraph.

 Ο Waterfield, είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικά έγγραφα που αναφέρονται σε μια πρωτοφανή εκστρατεία ευρωπαϊκής προπαγάνδας, πριν και κατά την διάρκεια των Ευρωεκλογών. Εξειδικευμένοι επικοινωνιολόγοι, θα είναι σε θέση να παρακολουθούν συνομιλίες και να παρεμβαίνουν άμεσα προσπαθώντας να αποδημήσουν  μια άσχημη εικόνα ή εντύπωση για την ΕΕ και να προσανατολίζουν την κοινή γνώμη ουσιαστικά προς μια ευρωπαϊκή κατεύθυνση.

Είναι γνωστό ότι τα Trolls* χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο από κυβερνήσεις σε εθνικό επίπεδο. Σε  ευρωπαϊκό, όμως, είναι πρωτόγνωρο.

* Troll,  τρόλ σύμφωνα με το slang.gr είναι χρήστης του ίντερνετ , ο οποίος κάτω από το πέπλο της ανωνυμίας μπαίνει σε forums, chat rooms ή blogs και γράφει άσχετα ή επιθετικά σχόλια με σκοπό να διαταράξει τη συζήτηση.

Δημοσίευση σχολίου

Φίλοι...