Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Το Eurogroup των ευνούχων.


Το πρώτο καρφί στο φέρετρο του euro μπήκε την Παρασκευή 15-3-2013 με την απόφαση των Βρυξελών για «κούρεμα» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.

Δεν έχει καμιά σημασία αν το νομοσχέδιο περάσει ή όχι από την Κυπριακή Βουλή, ούτε αν θα κουρευτούν οι καταθέσεις μόνο των πλουσίων.

Το Eurogroup, μη τολμώντας να φέρει αντίρρηση στην άφρονα τρέλα του Γερμανού υπουργού οικονομικών έκανε το τεράστιο λάθος να κτυπήσει το Άγιο Δισκοπότηρο του καπιταλισμού: Την εμπιστοσύνη του καταθέτη στις Τράπεζες!

Θα είναι πολύ δύσκολο για τους μαθητευόμενους μάγους του euro να καταφέρουν να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη των αγορών και μάλιστα με πουριτανικού τύπου δηλώσεις όπως, το κούρεμα θα γίνει μόνο σε καταθέσεις πάνω από 100.000€ ή τα χρήματα στην Κύπρο είναι μαύρα.

Κάποιοι ίσως να πειστούν, πολλοί από αυτούς ίσως και να είναι οπαδοί του λυντσαρίσματος, (ποινή χωρίς δικαστήριο) κάποιοι λοιπόν ίσως να πειστούν, όχι όμως αυτοί που πρέπει. Όχι αυτοί που έχουν το χρήμα που θα αναζητήσουν καινούργιους φορολογικούς παράδεισους.

Η κ. Merkel μαζί με τον Wolfgang Schäuble απέδειξαν πως η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος, ειδικά όταν έχεις για συνδαιτυμόνες στο τραπέζι των αποφάσεων υπουργούς- ευνούχους.

Δεν μπορώ να ξέρω αν το τέλος του  euro θα αποφασιστεί σε μια βδομάδα σε έναν μήνα ή σε έναν χρόνο. Το σίγουρο είναι ότι έρχεται.

Οι αγορές δεν συγχωρούν.

Είναι όμως κρίμα που στο θυσιαστήριο θα βρίσκεται εκτός από την Ελλάδα και η Κύπρος.     

Δημοσίευση σχολίου

Φίλοι...