Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ταφόπετρα δεκαετιών για την Αριστερά.




Αρκούντως διαφωτιστικός σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

(Αλήθεια γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε την Οργουελικής έμπνευσης, ονοματολογία των Υπουργείων, του GAP; )  

Για τον κ. Λαφαζάνη λοιπόν προτεραιότητα της κυβέρνησης της χώρας, προτεραιότητα του Υπουργείου του είναι να μην μπει ταφόπετρα στην Αριστερά.

Αυτό κατάλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Λαφαζάνης από την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου; 

Δηλαδή κ. Λαφαζάνη, ο Ελληνικός Λαός νοιώθει φτωχότερος που ένα πολιτικό κόμμα σαν το ΠαΣοΚ π.χ. έφτασε στο 5%;

Και αν στις επόμενες εκλογές ένα κόμμα με παράδοση, στυλοβάτης του Ελληνικού πολιτικού συστήματος η ΝΔ ακολουθήσει το αδελφό κόμμα ( ΠαΣοΚ) σε έναν κατήφορο χωρίς γυρισμό, αυτό θα είναι πλήγμα για την Ελλάδα; 

Γιατί η Αριστερά να διαφέρει;
Αν στόχος του «Πρώτης Φορά Αριστερά» είναι απλά η νομή της Εξουσίας και η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα Εξουσίας, είναι σίγουρο ότι αργά η γρήγορα θα έχει την τύχη της ΝΔ και του ΠαΣοΚ. 

( Ενός ΠαΣοΚ που τόλμησε να πει πράγματα που η σημερινή « Πρώτη Φορά Αριστερά» δεν έχει τολμήσει ούτε να τα σκεφτεί. )

Σκοπός της κάθε κρατικής οντότητας ίσως και θα έπρεπε να είναι η ευημερία των, ας μην κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις, η ευημερία των «υπηκόων» της. (Έστω και αν αυτή η λέξη χτυπάει άσχημα εν έτει 2015, σε μια εποχή που όλοι μας έχουμε διδαχθεί και πιστέψει πως είμαστε ελεύθεροι και ευτυχισμένοι.) 

Ίσως όμως και δεν θα έπρεπε να ανησυχεί ο κ. Δραγασάκης. 

Η πολιτική, οι πολιτικοί, και οι πολιτικές ιδεολογίες, σε αντίθεση με τον μέσο πολίτη, είναι από την φύση τους προσαρμοστικοί. Κάποιος κακεντρεχής θα έλεγε ότι έχουν κληρονομήσει γονίδια χαμαιλέοντα. Προσαρμόζονται εύκολα. 

Η Αριστερά δεν θα χαθεί. Αλλά ακόμα και αν χάσει μια μάχη είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί κάποιος χώρος να φιλοξενήσει τους αγωνιστές της. 

Έγινε το ίδιο με το ΠαΣοΚ, είναι σίγουρο πως το ίδιο θα γίνει και με την ΝΔ. 

Αναζητείται φιλόξενος χώρος για τους Έλληνες υπηκόους.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλοι...