Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

"Should the United Kingdom remain a member of the European Union?"





Λίγες μόνο βδομάδες πριν, ο Νο1 κλόουν της Ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής Jean Claude Juncker είχε αμφισβητήσει το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών, μέσα από εκλογές, να αποφασίζουν για το μέλλον των παιδιών τους, αλλά και της χώρας τους. 

«Δεν θα ανατρέψουμε τα πάντα  επειδή είχαμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα» είχε αναφέρει ο εν λόγω κλόουν,  στις 3/2/2015 και μάλιστα μέσα στο €κοινοβούλιο. 

Η Νέμεσις τελικά δεν ήλθε από την Ελλάδα.
Η χώρα μας για μια ακόμα φορά ανέχθηκε προσβολές και ειρωνείες.  

Η Νέμεσις ήλθε από το Ηνωμένο Βασίλειο και μάλιστα από τα πιο συντηρητικά χείλη της Ευρώπης:

Το δημοψήφισμα για έξοδο του Η.Β. από την ΕΕ ήταν ένα από τα σημεία κλειδιά του λόγου της Βασίλισσας προς την Βουλή των Κοινοτήτων.   
Και μάλιστα χωρίς να ζητήσει την γνώμη του Jean Claude Junker.

Είναι δικαίωμα των πολιτών του ΗΒ να αποφασίσουν για παραμονή ή όχι στην ΕΕ. 

Το ΗΒ αδιαφορώντας για τις Κασσάνδρες, έρχεται στην βάση, στον πολίτη με ένα πολύ καθαρό ερώτημα «Θα πρέπει το ΗΒ να συνεχίσει να είναι μέλος της ΕΕ;»
 
Στην Ελλάδα μέχρι να αποφασίσουμε αν θα κάνουμε για την λιτότητα, το euro, το μνημόνιο, τον ΦΠΑ, για τον Τσίπρα ή τον Άδωνη ή και ακόμα αν είναι σωστό να αποφασίσουν οι πολίτες, αν είναι σωστό να γίνει δημοψήφισμα και αν συμφωνεί με αυτό ο Erdoğan, ο Juncker, ή ο Ποτάμης, θα μείνουμε ως συνήθως στα λόγια και στις ευχές. 

Το Δημοψήφισμα έπρεπε να είχε αναγγελθεί και νομοθετηθεί από την Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου την άλλη κιόλας μέρα της ορκωμοσίας της. 

Αντί αυτού η νέα συγκυβέρνηση ξεκίνησε βαπτίζοντας το κρέας σε ψάρι και την Τρόικα σε Θεσμούς. 

Είχαμε έχουμε και θα έχουμε την κυβέρνηση που μας αξίζει.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλοι...