Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Σαν Παραμύθι.



Μια φορά και έναν καιρό σε ένα πανέμορφο-μνημονιακό νησί της χώρας ήρχε ένας Δήμαρχος. 

Γιόρτασε μάλιστα προχθές, όχι χθες Κωνσταντίνου και Ελένης αλλά την προηγούμενη μέρα, και ξεφάντωσε τόσο που το blog τον ξαναθυμήθηκε. 

Είχε παραλάβει νησί και δήμο, λεηλατημένα από τους προηγούμενους δημάρχους, αλλά και από την ναυαρχίδα των συστημικών Τραπεζών της χώρας. 

Στον αγώνα άντλησης ρευστότητας, και ψάχνοντας αγωνιωδώς για λύσεις ο σοφός άρχοντας αποφάσισε πως άριστη πηγή εσόδων θα μπορούσε να είναι ο επαναπροσδιορισμός και η σωστή καταμέτρηση του μεγέθους (τετραγωνικά) των κατοικιών και καταστημάτων του νησιού. 

Ήταν μια λύση σε απόλυτη αρμονία με την περιρέουσα ατμόσφαιρα στην χώρα. (Αρχή της εφαρμογής των κανόνων της Αγοράς: Είσαι μη νόμιμος; Πληρώνεις! Είσαι παράνομος; Πληρώνεις ακόμα περισσότερο) 

Ήταν λοιπόν μια απόφαση του εν λόγω Δημάρχου που υπήρξαν και θα υπάρξουν πολλοί να υποστηρίξουν ότι και νόμιμη, ήταν αλλά και κοινωνικά δίκαιη. 

Ακριβώς για αυτά τα τετραγωνικά (έστω και αν στο τέλος μετρήθηκαν και μπήκαν στον λογαριασμό και οι φωτισμένοι χώροι) που έχεις για αυτά θα πληρώσεις.     

Δυστυχώς όμως οι νησιώτες, χωριάτες στην πλειοψηφία τους, και χωρίς την καρτερικότητα, την υπομονή, το αίσθημα δικαίου και τον πολιτισμό που διακρίνει όλους εμάς τους υπόλοιπους, αντέδρασαν. 

Ορέ, ποιος είναι τούτος που θα ‘ρθει να μου μετρήσει το σπίτι μου;  

Στα νησιά δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι σαν τον Πρετεντέρη, την Τρέμη, τον Παπαχελά ή τον Θεοδωράκη. Το αντίθετο μάλιστα! 

Έτσι λοιπόν ο συγκεκριμένος Δήμαρχος αν και όπως υποστηρίζει «έδωσε την ψυχή του για το νησί» έπαψε εδώ και αρκετό καιρό να αποτελεί κεντρικό πρόσωπο, τουλάχιστον για την πολιτική σκηνή, του τόπου. 

Οι ίδιοι όμως χωριάτες, ναι ακριβώς οι ίδιοι, που αναρωτήθηκαν «ρε ποιος είναι τούτος» και έστειλαν χωρίς δισταγμό τον Δήμαρχο σπίτι του, αυτοί οι ίδιοι κάνουν ουρά έξω από τράπεζες και εφορίες για να πληρώσουν τα λύτρα της υποταγής

Τόσο μεγάλη διαφορά έχει η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από την αίθουσα του €κοινοβουλίου; 

Όσο πιο πολύ γονατίζεις, όσο πιο πολύ μικραίνεις τόσο πιο μεγάλοι θα σου φαίνονται οι Άλλοι.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φίλοι...