Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

7 Νοεμβρίου 2012.7 Νοεμβρίου  2012 Μια παράξενη μέρα.
Ώρα 15:13. Ανέβαινα με το αυτοκίνητο την λεωφόρο Συγγρού, στο ράδιο  ALFA 9,89.
Βασιλιάς στον δρόμο. Όλα και όλα στην λεωφόρο 5-6 αυτοκίνητα, να απολαμβάνουμε την ασυνήθιστη, για τέτοια ώρα, ερημιά του δρόμου.

Με διέκοψε από την άγνοιά μου, ο εκφωνητής του σταθμού που έδινε πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους.

«Θα συμβούλευα τους ακροατές μας να καθίσουν σπίτι τους και να απολαύσουν τον ALFA 9,89. Οι δρόμοι γύρω από το κέντρο είναι απροσπέλαστοι. Κηφισίας, Αλεξάνδρας και Συγγρού είναι μποτιλιαρισμένες. Εκτός και αν θέλουν να πάνε στην διαδήλωση»

Κοίταξα γύρω μου την άδεια λεωφόρο και τότε κατάλαβα ότι η 7η Νοεμβρίου του 2012 ίσως και να ήταν μια παράξενη μέρα.

Λίγες ώρες στις 20:58 μίλαγα στο κινητό με έναν φίλο, μέσω Cosmote.
Λάθος μου μεγάλο. Κατά την διάρκεια της συνομιλίας ανέφερα τις λέξεις Σύνταγμα και διαδήλωση. Μετά από αυτό και για το επόμενο περίπου 5λεπτο, η  Cosmote  είχε ξεχάσει το τηλέφωνό μου. Σήμα 100% ανάποδο του καμπάνα.

Παράξενη μέρα.
Μετά συνήθισα.

Και μου ήταν αδιάφορο αν μέσα από μια δίωρη διαδικασία η Βουλή των Ελλήνων γνωμοδοτούσε για το πόσο αντισυνταγματικό είναι το Ελληνικό Σύνταγμα, σε αντίθεση με το μνημόνιο III που είναι η βάση κάθε συντάγματος του πολιτισμένου κόσμου.

Αδιαφόρησα για την γυφτιά του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων , που ενόχλησαν τον τραπεζίτη και υπουργό οικονομικών, θυμίζοντας του ότι η Βουλή δεν είναι ακριβώς υποκατάστημα της ECB, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Αδιαφόρησα με το γεγονός ότι 170 βουλευτές θεώρησαν το μνημόνιο ΙΙΙ συνταγματικό, αλλά το ψήφισαν μόνο 153.

(Μήπως το παιγνίδι είναι στημένο; Η Βουλή ήταν άδεια, όποιος έφτανε ψήφιζε χωρίς να ξέρει τι είχε προηγηθεί. Όταν ψηφιζόταν το μνημόνιο, όμως, είχαμε και δυο μπαλαντέρ απ’ έξω να περιμένουν.)

Αδιαφόρησα ακόμα και με την ταχύτητα διαγραφής των μη συμμορφωμένων με τις κομματικές εντολές, του πατερούλη ντε, δεν πρόλαβε το προεδρείο να αρχίσει την καταμέτρηση και όξω απ’ την παράγκα.

Δεν αδιαφορώ όμως για τους 153

Μέμνησο των 153, έδωσαν γήν και ύδωρ 
  
Δημοσίευση σχολίου

Φίλοι...