Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

Ολοκληρώσαμε σήμερα τη διαπραγμάτευσηΤην Τρίτη  30/10/2012 με δημόσια παρέμβασή του ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση με την Τρόικα.
Μάλιστα όπως μας πληροφόρησε και η Μαρία Σπυράκη, ο κ. Σαμαράς μίλησε μέχρι και με τον Θεό αλλά τίποτα.

Έτσι λοιπόν ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση και κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει τον κ. Σαμαρά, ότι δεν προσπάθησε.

Όμως τι ακριβώς συμφωνήθηκε με την Τρόικα;
Τι ακριβώς υπογράφει η χώρα με το Μνημόνιο 3;

Υπάρχουν πουθενά αυτά τα κείμενα για τον Έλληνα πολίτη;

Υπάρχει κάποιος δημόσιος φορέας που έχει αναρτήσει, αυτό που με την συνεργασία του Θεού, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Στουρνάρας συμφώνησαν με την Τρόικα;

Και δεν μιλάω για το Πολυνομοσχέδιο ΜΠΔΣ 2013 2016 που κατατέθηκε απόψε (5/11/12) στην Βουλή. Αυτό είναι γνωστό τι περιέχει: Μειώσεις μισθών, φόρους, κατάργηση δώρων, φόρους, Σύσταση θέσης Γενικού Γραμματέα Εσόδων,  φόρους, μειώσεις μισθών, φόρους, αναστολή προσλήψεων, φόρους, απολύσεις, φόρους,  εξουσίες Υπουργού Οικονομικών, φόρους,  διαθεσιμότητα, φόρους, κατάργηση ειδικοτήτων, φόρους, κατάργηση οργανικών θέσεων, φόρους,  μειώσεις παροχών, φόρους, φόρους.     

Αναφέρομαι στο Μνημόνιο 3 ή 4 ή 5, έχω χάσει το νούμερο που ο κ. Σαμαράς συμφώνησε με την ηγεσία της χώρας, τους κ. κ.  Poul Mathias Thomsen, Bob Traa, και Klaus Masuch.

Αυτό δεν το βρήκα πουθενά. Ούτε στο site του Υπουργείου αλλά ούτε και στο site κάποιου βουλευτή.

Πάλι θα μας πουν πως ψήφισαν χωρίς να διαβάσουν.

Ας είναι καλά το ThePressProject που λόγω και της απεργίας των δημοσιογράφων (ξέρουν να επιλέγουν τις μέρες) μας το έκανε γνωστό.

Δυστυχώς όμως όχι σε όλους τους Έλληνες, παρά μόνο σε όσους έχουν την αρρώστια να κάθονται πολλές ώρες πίσω από  ένα πληκτρολόγιο.

Και νομίζω ότι έπραξαν καλά οι δημοσιογράφοι να απεργήσουν τέτοιες γιορτινές μέρες, γιατί δεν θα ήταν σωστό από μέρους τους κάποιος να ενοχλήσει τον κ. Πρωθυπουργό, τους κ. κ. Υπουργούς ή τους κ. Βουλευτές να επεξηγήσουν τι εννοεί ο ποιητής στην παράγραφο π.χ. 2.1. του μνημονίου, η οποία μεταφρασμένη από την ομάδα Xpressed αναφέρει:

«Σύμφωνα με τους εθνικούς σκοπούς της πολιτικής, ο πληθυσμός θα έχει πρόσβαση σε βασικά δημόσια αγαθά ( νερό, φυσικό αέριο, ηλεκτρική ενέργεια) και στις υποδομές που προτάσσει το εθνικό συμφέρον υπό την προϋπόθεση ότι είναι σε συμμόρφωση με την συνθήκη της Ε.Ε. και το κατάλληλο παράγωγο δίκαιο.»

Η χώρα γιορτάζει. Ας μην τους ενοχλήσουμε με ανόητες ερωτήσεις
Καλή λευτεριά!

Δημοσίευση σχολίου

Φίλοι...