Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

Edward Joseph Snowden.'Εντουαρντ Σνόουντεν  γεννημένος μόλις το 1983, προδότης για την χώρα του, Μεγάλος  όμως φίλος  της ανθρωπότητας.

Αποκάλυψε ένα πρόγραμμα παρακολούθησης εκατομμυρίων, ίσως και πολύ παραπάνω επικοινωνιακών δεδομένων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Μιας χώρας που, υποτίθεται, ότι είναι πρότυπο για τις ατομικές ελευθερίες.

Τελικά όμως από ότι φαίνεται δεν έχει σημασία το όνομα της Εξουσίας.

Δεν έχει σημασία, αν την ονομάζουμε  δεξιά, αριστερή, κεντρώα, άκρα δεξιά, άκρα αριστερά, δημοκρατία, λαϊκή δημοκρατία, ισλαμική δημοκρατία, απολυταρχία, χούντα, η Εξουσία είναι μία και όταν της δοθεί η ευκαιρία μπορεί να προσφέρει το χειρότερο για τους πολίτες της.

Όμως θα ήθελα να μείνω στον Snowden.

Χωρίς να ξεχνώ τον Julian Assange των WikiLeaks, σήμερα θέλω να μείνω στον Snowden.

Ζούσε σε μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, είχε μια δουλειά που θα την ζήλευαν εκατομμύρια από εμάς, και σήμερα είναι φυγάς.

Είναι φυγάς γιατί γνώριζε ποιο ήταν το πανανθρώπινο καθήκον του.

Είναι φυγάς γιατί έβαλε την αξιοπρέπειά του σαν άνθρωπος πάνω από οτιδήποτε άλλο.

Είναι φυγάς και δεν φοβήθηκε την μεγαλύτερη στρατιωτική μηχανή του κόσμου.

Είναι φυγάς γιατί δεν άκουσε την φωνή της λογικής, δεν άκουσε την φωνή του νοικοκυραίου, την φωνή του σκλάβου που όλοι έχουμε μέσα μας.

Η ιστορία έχει και συνέχεια:

Από όλες τις χώρες του κόσμου, από όλες τις νομοταγείς, αξιοπρεπείς, υπέρμαχους της δημοκρατίας χώρες του κόσμου η μόνη που του έδωσε άσυλο είναι το Ecuador των 14,5 εκατομμυρίων ψυχών.
Μια χώρα τριτοκοσμική για εμάς τους πολιτισμένους, μια χώρα που έχει αναστείλει τρείς (3) φορές την πληρωμή του διεθνούς χρέους της (βλέπε ΔΝΤ) τα τελευταία 15 χρόνια.
   
Ποιος από εμάς έχει τα cojones να κοιτάξει στα μάτια τον Snowden?

Ποιος δεν θα αισθανόταν περήφανος, σαν άνθρωπος, που στον πλανήτη μας υπάρχει , έστω ένα κράτος με τα cojones του Ισημερινού;

Έχει δίκιο ο 902: Το παντελόνι είναι περίεργο ρούχο.

Δημοσίευση σχολίου

Φίλοι...